Hogeschool Rotterdam

(Senior) Inkoopadviseur

Standplaats:
Rotterdam
Startdatum:
07.01.2019
Einddatum:
01.07.2019
Uren per week:
40

 

Hogeschool Rotterdam
Bij Hogeschool Rotterdam studeren ruim 35.000 studenten en zijn meer dan 3.000 medewerkers werkzaam. Het opleidingsassortiment bestaat uit een breed aanbod in alle onderwijssectoren, met uitzondering van de agrarische sector. Het onderwijs is nauw verweven met de grootstedelijke ontwikkelingen in de regio Rotterdam.
 
Onze opdracht
We leiden elke student op tot een professional die een waardevolle bijdrage levert aan de maatschappij. Dat doen we in Rotterdam, een internationale en grootstedelijke context. In alles wat wij doen gaan we uit van gelijkwaardigheid, bevorderen we wederzijds respect en werken we emancipatiegericht.
 
Onze visie
Elke student verdient het best mogelijk hoger beroepsonderwijs. Onderwijs waarbij de student gezien en gekend wordt, gelijke kansen krijgt en wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. Het docententeam maakt het verschil. Docenten, onderzoekers en professionals uit het werkveld leren met en van elkaar om de student van actueel en uitdagend onderwijs te voorzien. Met een diploma van Hogeschool Rotterdam is elke student klaar voor de wereld van morgen.
 
Voor meer informatie verwijst Hogeschool Rotterdam naar www.hogeschoolrotterdam.nl/hogeschool/over-ons/
 
Dienst Faciliteiten en Informatietechnologie
Faciliteiten en Informatietechnologie (FIT) ondersteunt de kernactiviteiten van Hogeschool Rotterdam door het proactief en tijdig leveren van kwalitatief hoogwaardige facilitaire- en ICT diensten tegen zo laag mogelijke kosten aan de instituten en de diensten van Hogeschool Rotterdam. De wensen en behoeften van de klant zijn daarbij het uitgangspunt. In een economie waarbij de focus op beleving en klantgerichtheid steeds belangrijker wordt in de aankoopbeslissing is FIT van mening dat deze factoren een essentieel onderdeel van de dienstverlening dienen te zijn. Onze dienstverlening vormt de basis voor een plezierige, efficiënte en veilige werk- en studieomgeving waarin studenten en medewerkers zichzelf kunnen overtreffen doordat ze zich welkom en thuis voelen.
 
Afdeling Inkoop & Contractmanagement
De afdeling Inkoop & Contractmanagement (I&CM) valt onder de dienst FIT en bestaat uit een manager I & CM, coördinator Inkoop, twee senior inkoopadviseurs, vier inkoopadviseurs, een contractmanager, een assistent contractmanager en drie administratieve medewerkers. De afgelopen jaren is de afdeling volop ontwikkeld om te functioneren als een professionele, klantgerichte en effectieve inkoopafdeling. Zo worden ook de laatste trends op het gebied van inkoop, waaronder Prestatie inkoop (BVP), en de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving nauwlettend gevolgd en toegepast. De verwachtingen van de organisatie, waar het de bijdrage van inkoop aan de organisatiedoelstellingen betreft, zijn fors toegenomen. De totale (exploitatie) inkoopomzet van Hogeschool Rotterdam bedroeg over 2017 € 75 miljoen.
 
De visie van de afdeling I&CM laat zich vertalen naar het voeren van een innovatief inkoopbeleid dat volledig is afgestemd op de organisatiedoelstellingen. Dit uit zich door het continue actief volgen van de ontwikkelingen op inkoopgebied en het implementeren daar waar zinvol. Uitgangspunt is hierbij het continue verbeteren van de inkoopprocessen en het inkoopresultaat.
De missie van de afdeling I&CM staat voor het op professionele wijze ondersteunen van inkoop- en aanbestedingstrajecten, het onderhouden van een doelgericht en doelmatig inkoopproces; Daarnaast het voeren van een adequaat leveranciers- en contractmanagement om zo een optimale verhouding te krijgen tussen een zo laag mogelijke, integrale kostprijs en best mogelijke kwaliteit van de in te kopen leveringen, diensten en werken.
 
Functie
Hogeschool Rotterdam is op zoek naar een (senior) inkoopadviseur die geheel zelfstandig (complexe) (Europees) aanbestedingstrajecten kan uitvoeren en ziet er op toe dat Europese aanbestedingen binnen de gestelde planning en conform geldende wet- en regelgeving worden gerealiseerd.
 
Beoordelingscriteria
•             HBO/WO werk- en denkniveau, aangevuld met NEVI (1 en bij voorkeur 2) of vergelijkbaar.
•             Minimaal 4 jaar relevante werkervaring.
•             Het cv is voorzien van referenties (minimaal 2) op gelijkwaardig niveau.
•             Zelfstandig Europese aanbestedingen kunnen doorlopen.
•             Je bent een standvastige, stressbestendige en open persoonlijkheid en kunt als gesprekspartner fungeren op alle niveaus.
•             Voor deze positie zijn de eigenschappen empathisch vermogen, creativiteit en accuratesse van groot belang.
•             Het is een pré als je beschikt over kennis m.b.t. de ARW.
 
Daarnaast beschikt de kandidaat over onderstaande competenties. Deze competenties kunnen worden getoetst in een gesprek met de opdrachtgever.
1.            Klantfocus
2.            Onderhandelen
3.            Organisatiesensitiviteit
4.            Communicatiekracht
5.            Initiatief
6.            Verandervermogen
7.            Kwaliteitsgerichtheid
8.            Creativiteit
9.            Stressbestendig

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten